דגשים תזונתיים לטיפול ולאיזון במצבי סכרת וטרום סכרת

  1. תזמנו נכון את הארוחות: הקפידו לאכול ארוחות קטנות כל 3-4 שעות, גם אם לא רעבים
  2. בחרו פחמימות מורכבות בעלות מדד גליקמי נמוך: לחם דגנים מלא (שיפון/חיטה /שעורה/ כוסמין/קל), אורז בסמטי/מלא, פסטה מקמח דורום/מלאה, קינואה, כוסמת, בורגול, שיבולת שועל, קטניות (עדשים, שעועית לבנה או חומה, אפונה, גרגרי חומוס, פול, עדשים), וכד'.
  3. צמצמו ואף הימנעו מצריכת סוכרים ופחמימות בעלות מדד גליקמי גבוה: עוגות, עוגיות ושאר דברי מתיקה, סוכר, דבש, סילאן, אגבה, מיצים טבעיים ומשקאות ממותקים, אורז פרסי, אטריות, פתיתים, סולת, לחם לבן, פיתה, תפו"א, דגני בוקר למיניהם, חטיפים וכד'.
  4. בארוחות בשריות בחרו בסוגי בשרית רזים: הודו, עוף ללא עור, דגים, בקר רזה, כמו סינטה, ופילה.
  5. השתדלו לאכול את המנה הבשרית בתוספת ירקות בלבד. מאחר וחלבונים מעלים את רמות הסוכר והאינסולין במידה פחותה, הכמות יכולה להיות גדולה באופן יחסי.
  6. אכלו שפע ירקות במגוון צבעים, מינים וצורות, עם ובין הארוחות ובכל צורת הכנה: מאודים/מוקפצים/סלט/מרק/אנטיפסטי וכו' מותר לאכול גזר וסלק למרות טעמם המתוק, אך כדאי לבדוק פעם אחת את רמת הסוכר לאחר האכילה, וזאת משום שישנם אנשים לא רבים אומנם, שרמת הסוכר עלולה לעלות אצלם בשל אכילת גזר וסלק.
  7. שלבו שמנים ושומנים בריאים: 2-3 כפות ואף יותר שמן זית או קנולה ליום וכן אבוקדו, טחינה, אגוזים ושקדים בכמויות מותאמות.
  8. הימנעו משומנים רווים ומוצרים המכילים שומן רווי: חמאה, מוצרי חלב עתירי שומן, שמנת, קצפת, בשרים שמנים (כבש, צלעות, אנטרקוט, נקניקים, נקניקיות, כבר ואברים פנימיים אחרים),
  9. 9הקטינו צריכת שומנים רב בלתי רווים: כמו חמניות, תירס, חריע וכד'.
  10. 10איכלו מוצרי חלב עד 5% שומן
  11. צרכו פירות בהגבלהשמותאמת באופן אישי
  12. הקפידו על שתייה מרובה ללא סוכר: כ-10 כוסות נוזלים ליום – מים, סודה, משקאות דייאט, קפה, תה וחליטות צמחים. ניתן להשתמש בממתיקים מלאכותיים או בסטיביה.
  13. בצעו פעילות גופנית סדירה: בהתאם ליכולותיכם והקפידו על 7 שעות שינה בלילה.
  14. הקפידו לישון7 שעות בלילה ברוב ימות השבוע.

14 שלבו כמה מזונות ייחודיים כמו: קפה (קשור להפחתת סיכון לסכרת), קינמון (קשור לשיפור באיזון הסוכר).

  1. 15לעתים קרובות קיים צורך בתוספי התזונה: לדוגמה מגנזיום (נוטה להיות בחסר בקרב סוכרתיים)  קיים במזונות כמו ירקות ירוקים, קטניות ודגנים מלאים. וכן ויטמין B12, ואחרים, רק לאחר התייעצות עם תזונאית קלינית.

הטיפול בסוכרת וטרום סוכרת צריך להיות מותאם אישית, התאמה הנעשית על ידי דיאטנית קלינית שמתמחה בנושא, המטופל חייב מעקב תזונתי, התנהגותי ורפואי. המעקב כולל בדיקות דם וטיפול תרופתי במידת הצורך אשר מורידים את הסיכונים של מחלה זו שפעמים רבות מטעה.

הבריאות שלכם – בידיים שלכם.
טפלו בעצמכם זה חשוב.
מעוניינים לדעת עוד? לחצו כאן http://bit.ly/2tPrdfP

מעוניינים במידע נוסף אודות שיטת ד״ר אולגה רז?

התקשרו לטלפון 052-4266934 או מלאו פרטים ונחזור אליכם