טיפול בצרבת באמצעות תזונה

צרבתרבים מהמטופלים שמגיעים לקליניקה שלי סובלים מצרבת. צרבת (רפלוקס) הנה תופעה שכיחה ביותר באוכלוסייה. היא מופיעה על רקע עלייה של תוכן חומצי מהקיבה אל הושט. סביבת הושט לא יכולה להתמודד עם חומציות גבוהה. בעקבות מגע של מיצי הקיבה עם דפנות הושט נוצרת תחושת צריבה, שיכולה להיות חלשה או חזקה מאוד עד בלתי נסבלת. תסמינים נוספים: שיעול, טעם חמוץ או מר בפה, ואף כאב חזק בחזה, שעשוי להידמות לעיתים לכאבי התקף לב.

 

הסיבה הפיזיולוגית לצרבת היא חולשה של הסוגר שבין הושט לקיבה, שמתפתחת מסיבות שונות. הסוגר לא נסגר בצורה תקינה, מה שמאפשר לתוכן הקיבה לעלות. בחלק מהמקרים החומצה גורמת לכיבים בוושט, עד כדי צורך בהתערבות כירורגית.

 

מה שחשוב לדעת שעל ידי שינויים מכוונים בתזונה אפשר להקטין ואף והפסיק את התופעות הלא נעימות של צרבת.

 

נכון שיש תרופות לצרבת, אבל בחלק מהמקרים, בטיפול תזונתי נכון אפשר להסתדר בלי תרופות או עם מינונים נמוכים יותר. כמובן, לאבחנה של צרבת יש צורך ברופא/ה מתחום הגסטרואנטרולוגיה.

 

הגורמים המחזקים צרבת:

  • בקע סרעפתי.
  • ארוחות גדולות, במיוחד כאלה שמכילות הרבה שומן.
  • שכיבה או ישיבה “נוחה”, פחות אנכית, אחרי הארוחה ועוד.

 

בטיפול תזונתי בצרבת אני שמה לב לנקודות רבות, קודם כל האם המטופל סובל מהשמנה בטנית בפרט או מעודף משקל בכלל, האם הוא אוכל מעט ארוחות ביום, אוכל ושותה חם מדי או קר מדי, ועוד דברים רבים.

 

התזמון, ההרכב והגודל של הארוחות משמעותיים ביותר בהקשר של צרבת.

 

מעניין שיש מיתוסים רבים לגבי התזונה של הסובלים מרפלוקס, לדוגמה שאסור לאכול עגבניות. למעשה זה מאוד אינדיבידואלי – יש אנשים שלא טוב להם לאכול עגבניות ויש רבים שמצוין להם לאכול עגבניות. ועוד מיתוסים שונים. וכך אני בודקת כל הפריטים שיכולים להיות בעייתיים, בנוסף להנחיות התזונתיות הנדרשות.

 

טיפול תזונתי מותאם אישית בדרך כלל נותן תוצאות מצוינות.

 

 

אם גם אתם רוצים לשפר את בריאותכם, לרדת במשקל התקשרו לטלפון 052-4266934 או צרו איתנו קשר עכשיו בטופס באתר.