בטטה – במה היא טובה ומהם המרכיבים החשובים שלה.

בטטה – מתאימה גם למי שמנהל אורך חיים בריא.

אנחנו אוכלים בבטטה שורש עמילני, אם כי במדינות שונות אוכלים גם עלים צעירים בתור הירק. בטטה נמצאת בקרבה רחוקה מתפו”א. צבעה של הבטטה במקומות שונים משתנה מצהוב בהיר לארגמן. האירופאים הראשונים שטעמו בטטה היו אנשי קולומבוס ב- 1492. The Center for Science in Public Healt הנמצא בוושינגטון מציב בטטה כמזון בעל ערך תזונתי גבוה.

המרכיבים החשובים של בטטה:

  1. עמילן, שחלק ממנו הוא עמילן עמיד, סוג העמילן שנספג לאט ולכן אכילת בטטה לא מעלה בהרבה את רמת הגלוקוז בדם (מדד הגליקמי נמוך יחסית) למרות נוכחות סוכר בבטטה.בנוסף, עמילן עמיר מהווה מקור אנרגיה לחיידקי המעי-תועלת חשובה לבריאות שלנו.
  2. סיבים תזונתיים.
  3. בטא קרוטן, אנטי אוקסידנט עוצמתי. בהתאם לצורך, בטא קרוטן הופך בגוף לוויטמיןA הנחוץ לשמירה על ריריות והעור, בריאות העיניים, ופעילות תקינה של מערכת האימונית. עודף של ויטמיןA עלול להיות רעיל, אך אכילה של מקורות צמחיים של בטא קרוטן לא אמורה להזיק.
  4. ויטמינים ומינרלים רבים, במיוחד וויטמיןB6 וניאצין, מינרלים מנגן ואשלגן.
  5. 100גר” בטטה מבושלת או אפויה מכילה כ-90 קלוריות, כך למי ששומר על משקלו יכול לאכול בטטה, הרי לא היא זאת המשמינה, אלא מה שמוסיפים לה, כמו שמנת, חמאה, וכדומה.
  6. פיטו כימיקליים רבים ומועילים לבריאות, ביניהם פוליפנולים, חומצה ליפואית ואחרים.
  7. כמות קטנה של חומצת אמינוL-tryptophan שיחד עם הסוכר מעלה את רמת הסרוטונין (“סם האושר”) במוח מה שגורם לתחושת שובע ורוגע.
  8. יש גם מרכיבים פחות טובים, כמו חלבון ספורמין, מעקב טריפסין, המפריע בספיגה במעיים, אך נהרס בחלקו הגדול בבישול, לא לדאוג.

 

מעניין לציין שבטטה מכילה גנים של צמחים אחרים, כלומר מהווה טרנסג’נדר טבעי ראשון. זה אולי עשוי להרגיע את מתנגדי ההנדסה הגנטית, הרי כבר קיים טרנסג’נדר אחד שמהונדס גנטית על ידי הטבע ולא בהתערבות האדם. גילוי זה נעשה ב-2015 על ידי מדענים של Ghent University בבלגיה.

 

 

אם גם אתם רוצים לשפר את בריאותכם, לרדת במשקל התקשרו לטלפון 052-4266934 או צרו איתנו קשר עכשיו בטופס באתר.