מתכון פשטידת גבינה צבעונית

פרוסה מהפשטידה הזאת מהווה מנה עשירה בסידן ודלה יחסית בקלוריות. בתוספת סלט היא יכולה לשמש ארוחה מלאה ומשביעה

חומרים

  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 קופסה פטריות חתוכות משומרות
  • 2 גביעי גבינה לבנה 5% (500 גרם)
  • 3 ביצים
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • 1 כף קמח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 3 כפות שמיר קצוץ או לפי הטעם
  • 1 גמבה כבושה, חתוכה לרצועות
  • מעט שמן ומעט פירורי לחם

אופן הכנה

    1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומאדים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את הפטריות המסוננות וממשיכים לאדות כמה דקות נוספות.
    2. שמים בקערה את הגבינה, הביצים, אבקת המרק, הקמח, הפלפל והשמיר הקצוץ. מערבבים היטב.
    3. משמנים קלות תבנית פיירקס ומפזרים מעט פירורי לחם על התחתית והדפנות. יוצקים מחצית מתערובת הגבינה לתבנית ומיישרים. יוצקים מעל את תערובת הפטריות והבצל ועליהם את רצועות הגמבה.  יוצקים את שארית תערובת הגבינה ומיישרים.
    4. אופים במשך כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, עד שמזהיב.

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

 

מתכונים נוספים לתזונה בריאה ניתן למצוא בספריה של אולגה רז: “מרזים עם אולגה רז” ו- “לאכול לחם ולרזות”, וגם ממארז הדי וי די החדש – “דיאטת הלחם של אולגה רז”. להשיג בחנויות ספרים.

בחזרה לרשימת מתכונים דיאטטים מבית אולגה רז

זה הזמן לנצל את כוחה של הקבוצה בשיתוף עם הידע הרב בשיטת אולגה רז. לרדת במשקל בכיף ולעבור לאורח חיים בריא יותר. מלא/י את הטופס הבא ונחזור אליך לפרטים נוספים ללא כל התחייבות מצדך.

אם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.