סיפור לקראת יום העצמאות שחוגגים אחרת בגלל הקורונה.
דר’ אולגה רז, PhD, RD, מומחית לתזונה, מרצה בכירה באוניברסיטת אריאל
התקשרה אלי בבוקר חברה ואמרה לי – נכון שאת ממליצה לקנות סינטה בגלל שזה בשר רזה?
אמרתי לה – כן.
היא אמרה לי – אז אני זוכרת את השיעורים שלך, הזמנתי סינטה, חתכו לי אותה והיא נראה ממש טוב.
שאלתי אותה – מה תעשי איתה?
היא ענתה – אנחנו רק שני אנשים, ויש לי גריל חשמלי קטן – אז אבדוק האם הוא עובד ואעשה בגריל, אם לא – אמצא דרך אחרת.
שיחה זו גרמה לי לכמה מחשבות. ראשית, אפשר לחגוג בלי הרבה אוכל, לא קורה שום דבר, והחגיגה היא בלב. שנית, כיף לחגוג עם האנשים הכי קרובים.
ועכשיו, למי שבכל זאת רוצה לאכול בשר, בכל צורה שהיא, כמה מילים על בחירת הבשר.
מעבר לכך שהוא משמין, שומן של בשר אינו בריא, ואינו מומלץ לחולי לב וכלי דם, סוכרת, סוגי סרטן ועוד, ולכאלה שאינם רוצים לזרז את התפתחות המחלות האלה. מתייחסים כיום לשומן של בשר כגורם פרו דלקתי – משרה דלקת. לכן כדאי לבחור נתחים רזים. תמיד. לצורך ההשוואה: סינטה או פילה מכילים 5%-7% שומן, לעומת אנטרקוט או צלעות עם עד 30% שומן.
יש מי שיגידו לי – מה את מבינה?
האנטרקוט יותר טעים!
לא מתווכחת על הטעם, רק אומרת שהטעם הוא דבר נרכש; תנסו פילה (המחירים דומים לאנטרקוט) ותראו מה זה בשר רך וטעים באמת.
אז לא מומלץ: בקר שמן, כבש, נקיניקים וקבבים תעשייתיים.
כן מומלץ: בקר רזה (סינטה, פילה, שייטל, וויסברטן, צ’ך וכדומה), וקבבים תוצרת הבית מהנתחים האלה, בלי כל השומן שמכניסים פנימה לשיפור הטעם והורדת מחירי היצור, ועוף והודו – שישליק מעולה.
הייתי שמחה לשינוי בצריכת פיתות, או לוותר או לקנות ממש מעט, ואם כבר אז מקמח מלא. פיתה אחת שקולה לשלוש פרוסות לחם רגיל או 6 פרוסות לחם קל, ומשביעה פחות, ופיתה עירקית מכילה הרבה יותר קלוריות. רצוי גם לא לאכול בשרים ופיתות באותה ארוחה, כדי לא להגיע לארוחות ענק.
כדאי להוסיף ירקות מכל הסוגים – חצילים, קישואים, בצל, עגבניות פילפל וכל היתר — אפשר בתנור פלוס סלט גדול עם שמן זית.
מה עוד בן אדם צריך לחג?!
אם גם אתם רוצים לשפר את בריאותכם, לרדת במשקל התקשרו לטלפון 036094147 או 0524266934 או צרו איתנו קשר עכשיו בטופס באתר.