מהי אֶפִּי-גנטיקה – ההשפעה הבריאותית של האוכל

בקבוצות להרזייה ולתזונה בריאה בתל אביב שאני מנחה דיברנו על ההשפעה הבריאותית של האוכל.

סיפרתי להם, ועכשיו לכם, שאוכל לקוי גורם לביטוי גנים של מחלות שונות, כמו סוכרת או השמנה.

השפעה זו נקראת אֶפִּי-גנטיקה (epigenetics — מעל גנטיקה).

את הגנים אי אפשר לשנות בינתיים, אבל אפשר לשנות את הביטוי שלהם, להשתיק או להפעיל גן מסויים.

דוגמה מצויינת:

העולים מאתיופיה, שכשהם הגיעו, שכיחות הסוכרת אצלם הייתה פחות מאחוז אחד, ואילו כיום הגיעה לקרוב ל-20%.

למה?

משום שהאוכל שהתחילו לאכול בארץ השפיע אפי-גנטית על הגנים שהם בכלל לא ידעו שקיימים.

דוגמה נוספת:

שכיחות סרטן השד אצל נשים יפניות נמוכה, אך אצל נשים יפניות שעברו לגור בהוואי, ששם האוכל שונה, שכיחות סרטן השד עלתה לרמה הדומה לאוכלוסייה האמריקאית.

כך כולנו מאכילים את עצמנו ואת הילדים והנכדים שלנו באוכל לקוי, המכיל הרבה סוכר, וכך גורמים לגנים של סוכרת והשמנה להתבטא, ולגרום להופעת ההשמנה כבר בגיל מוקדם וסוכרת כבר בשנות העשרה של הילדים.

תשמרו על אוכל בריא, לעצמכם ולבני משפחתכם.

אם גם אתם רוצים לשפר את בריאותכם, לרדת במשקל התקשרו לטלפון 03-6094147 או 054-6603800 או צרו איתנו קשר עכשיו בטופס באתר.