בשר לאכול או לא לאכול?

בשר לאכול או לא לאכולבשר – לאכול או לא לאכול — זו השאלה –שעולה כל פעם מחדש.

האם בשר מזיק?

או שיש בו יתרונות בריאותיים?

הערה: אני מכלילה במושג בשר, בנוסף לבקר, גם עוף, הודו, ואפילו דגים.

יתרונות הבשר

לבשר יש יתרונות חשובים ביותר:

  1. הוא מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי מאוד גבוה. מה זה אומר? חומצות האמינו, שמהוות אבני
    הבניין של כל חלבון, נמצאות ברמות וביחסים ביניהן שהכי מתאימים לבני אדם.
  2. בשר מכיל וויטמין B12, שחשוב ביצירת תאי דם אדומים, בניית וחיזוק העצמות, השיער,
    והציפורניים, ומשפיע על מערכת העצבים. תפקיד נוסף של B12 הוא הגנה על ה-DNA.
    חוסר בוויטמין זה יוכל לגרום לעייפות, תשישות, בלבול, ירידה בזיכרון, תחושת שריפה
    בכפות הרגליים, כאבי בטן, נשירת שיער ועוד. הוא הוויטמין האחרון בין כל הוויטמינים
    והתגלה רק בתחילת המאה ה-20. לפני הבנת תפקיד המזון המכיל את הוויטמין, אלפי
    אנשים, במיוחד נשים, ובמיוחד במדינות של העולם השליש דאז, כמו הודו, נפאל וכו' מתו
    ממחלה שהתבררה כמחסור ב-B12, שכאמור נמצא רק במזון מן החי. זה אומר שצמחונים
    וטבעונים חייבים לעשות בדיקות B12, ובמקרי חסר לקחת תוסף.
  3. בשר מכיל ברזל בעל זמינות גבוה לגוף האדם. ברזל הוא מינרל חשוב מאוד לבריאות, הוא
    מרכיב של המוגלובין, אותו החלבון שקושר חמצן ומעביר אותו לכל תאי ואברי הגוף,
    ומיוגלובין, המעביר חמצן לשרירים. זו הסיבה שבמחסור בברזל חשים עייפות, תשישות,
    וירידה בזיכרון וריכוז. הוא משפיע על המערכת החיסונית, חשוב לתפקוד הקוגניטיבי, גורם
    לחיזוק העור, השערות והציפורניים. בחסר בברזל, הציפורניים מקבלות צורה מיוחדת, ויש
    נשירת שיער. הוא גם משתתף בסינתזה של ה-DNA.  ברזל נמצא גם במזון מן הצומח,
    אבל נספג פחות טוב מאשר מבשר. חשוב שצמחונים וטבעונים יעשו בדיקות של ברזל
    ופריטין, ובמקרי חסר ייקחו תוסף.
  4. אבץ, המשתתף בכ-100 תהליכים שונים בגוף, הוא השחקן החשוב ביותר בסינתזה
    של DNA וחלבון, תהליכי גדילת וחלוקת התאים, וריפוי פצעים. הוא משפע על המערכת
    החיסונית, ויש לו חשיבות בחושי הטעם והריח.
  5. בנוסף, בשר מכיל סלניום וויטמינים נוספים.

חסרונות של בשר.

אבל יש גם חסרונות, והעיקרי הוא אחוזי שומן גבוהים.

שומן מן החי הוא בעיקר שומן רווי, מתייחסים אליו כיום כגורם פרו דלקתי — מַשְרֶה דלקת
שמעלה את הסיכון למחלות לב וכלי דם, סוגי סרטן , סוכרת ועוד.

אחוזי השומן בנתחי הבשר השונים תלויים מאיזה חלקים הם נלקחים. בעוף והודו, האחוז הנמוך
ביותר הוא בחזה, והגבוה ביותר בכרעיים ובמיוחד בירך (פרגית בשפה העממית). בבקר, החלקים
הרזים ביותר הם החלקים האחוריים, נתחים מספר 11-19, בתוכם פילה, סינטה, ויסברטן, צ'ך.
החלקים הקדמיים מכילים יחסי יותר שומן במיוחד אנטרקוט וצלעות.  בשר טחון קפוא ובשר המיועד
לטחינה מכילים בדרך כלל הרבה מאוד שומן, ממליצה לא לקנות. הכי טוב לבחור נתח רזה ולבקש
לטחון אותו בנוכחותכם.

יש לכם שאלות? אתם רוצים לשפר את בריאותכם, לרדת במשקל התקשרו לטלפון  052-4266934  או צרו איתנו קשר עכשיו בטופס באתר.