אוכלים ושוכחים

אחת הסיבות להשמנה היא אכילה בהיסח הדעת, אותה אכילה שבכלל לא חושבים עליה, הטעימות שעושים בזמן הבישול, הבורקס שחוטפים במהלך ישיבה או העוגיה שהביאה החברה למשרד שבדיוק שבה מחו”ל. כל אלו לא נספרים בדרך כלל בשקלול היומי. כתוצאה מכך לא מעט אנשים מתקשים לדת במשקל ופשוט לא יודעים להסביר למה. לכאורה התפריט שלהם ממש מושלם אבל לכל התוספות הללו ששוכחים יש משמעות והשלכות גם מבחינת המשקל. כדאי להכניס קצת יותר חשיבה ומודעות לנושא מה מכניסים לפה, אפשר לערוך יומן אכילה שיעזור לכם להיות עירניים ובעניינים ויעזור לכם להפחיתאכילה בהיסח הדעת.

איך עושים יומן אכילה? פשוט מאוד – כותבים בזמן אמת מה, כמה ואיפה אוכלים. בסוף היום או בסוף השבוע ניתן לבחון את הרשימה ולאתר את הקשיים. אם אתם במסגרת יעוץ תזונתי יומן האכילה יוכל ללמד את הדיאטנית מולכם הרבה עליכם – אם מבחינת ההרגלים שלכם וההעדפות שלכם ואם מבחינת איתור הסברים לעיכוב ירידה במשקל.

 מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל , תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.