הקלוריה הבלתי נסבלת בארוחת חג הפסח…

תזונה בריאה בחג פסח.

עם כל הכיף שבסעודת החג, יש בה גם ריבוי מופרז של כמויות האוכל, השתייה והקינוחים, מה שהופך אותה  למשמינה ולא בריאה, כך שלא פלא שהיא הופכך לסיוט לשומרים על המשקל וגם לסובלים ממחלות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות לב, ועוד.

יחד עם מפגן קולינארי וכלכלי של המארחים, הסעודה החגיגית פוגעת במשקל ובבריאות הסועדים.

אפשר ללא בעיה וללא פגיעה באיכות ובטעם של האוכל לנהל את סעודת החג בצורה מתונה יותר, בריאה יותר, וידידותית יותר(במאמר זה תוכלו לראות דוגמאות של ארוחות לתזונה בריאה ודיאטה בחג פסח): לצמצם את מספר המנות, להוסיף פחות שומן לתבשילים, להכין יותר תבשילים מירקות, לתת שתייה דיאטטית ומים, להוציא סוכר מהתבשילים (אם מוסיפים סוכרזית לגפילטע פיש, עדיין יוצא טעים ואף אחד לא ירגיש בהבדל), לתת פירות בלתי-מסוכרים למנה אחרונה.

המחיר הקלורי המשוער (המינימליסטי) של סעודת חג:

  • קציצה אחת של גפילטע פיש נוסך “פולני” (עם סוכר) – 100 קלוריות, ללא סוכר – 70 קלוריות.
  • קניידלע אחד – 80 קלוריות, תלוי בגודל
  • צימס מגזר, סוכר וצימוקים, 3 כפות שטוחות – 80 קלוריות
  • שתי כפות חרוסת  – 150 קלוריות (תלוי במרכיבים, יכול להיות גם יותר)
  • ביצה אחת – 80 קלוריות
  • מנת עוף – 300 קלוריות
  • מנת בקר – 400 קלוריות
  • מנה אחת תפוחי אדמה מטוגנים – 300 קלוריות
  • עוגיות אגוזים וקוקוס – 50 קלוריות כל אחת
  • מוס שוקולד – 350 קלוריות
  • אגוזים ופיצוחים – מעל 300 קלוריות ל- 50 גר’
  • פרוסת עוגת אגוזים – 250 קלוריות
  • מצה וחצי – 150 קלוריות
  • מצה בריי אחת – 250 קלוריות
  • יין מתוק 4 כוסות – 400 קלוריות
  • כוס אחת של שתייה ממותקת בסוכר או מיץ טבעי – 100 קלוריות

 

גם אם נתאר (מה שקשה לעשות) שסועד אוכל מכל דבר מנה אחת בלבד, ושהמאכלים מכילים מינימום של שומן, ושהמנות אינן גדולות במיוחד, וששותים מעט יין ומעט שתייה קלה, בכל זאת נגיע ל- 2500 קלוריות בארוחה אחת בלבד!

ולא לשכוח שמצה אחת מכילה כ-150 קלוריות (שקול לכ-2 פרוסות לחם רגיל או כ-4 פרוסות לחם קל).

 

איך בכל זאת למתן את הנזק?

טיפים:

  • לאכול כל 3-4 שעות, גם אם לא רעבים.
  • להשתמש במצה מקמח מלא, גם לתבשילים.
  • לתכנן את הארוחות ולהכין מזונות מגוונים בלי לפוצץ את התקציב הקלורי וגם המשפחתי.
  • להרבות בירקות, להוסיף אותם לכל ארוחה ובין הארוחות – טריים, מבושלים, מוקפצים, מרקי ירקות.
  • בתור ארוחה אפשר לאכול קלח תירס, “כריספיות” מתירס, פופ קורן עשוי במיקרו גל מגרגרי תירס מיובשים, פרי, כוס אורז מבושל או 2-3 פריכיות אורז, מעדן חלב דיאטטי, גלידה דיאטטית.
  • להרבות בשתייה ללא סוכר.
  • לנצל את מזג האוויר להליכה, טיולים רגליים, רכיבה על אופניים ובכלל לכל סוג פעילות גופנית כדי לאזן במידת מה את עודפי הקלוריות שאכלתם בחג.

 

בתיאבון וחג שמח!


ד”ר אולגה רז

יש לכם שאלות, רוצים לעשות שינוי בתזונה ואורך החיים, הינכם מוזמנים לפנות אלי בטלפון 036094147 או טפלון אישי שלי 054-6603800

או להשאיר פרטים בטופס יצירת קשר ואני אחזור אליך עם כל הפרטים.