מתכון סלט חומוס ואורז

חומרים
1 כוס אורז בסמטי
11/2 כוסות מים רותחים
1/4 כפית מלח
200 גרם גרגירי חומוס  (משומרים או קפואים)
1 כף שמן קנולה
2 בצלים חתוכים לקוביות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה
1. שמים את האורז בסיר, מוסיפים את המים הרותחים והמלח ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר, בלי לפתוח את המכסה.
2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שמזהיב .
3. מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים את החומוס והבצל, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מוסיפים את העירית, מערבבים קלות ומגישים.

* אפשר להוסיף לסלט גם חצי קופסה פטריות חתוכות מוקפצות במעט שמן.
הסלט יכול לשמש כתחליף לחם, עשיר בסיבים תזונתיים. תערובת של חומוס ואורז היא מקור טוב לחלבון, חשוב במיוחד לצמחונים.

בחזרה לרשימת מתכונים דיאטטים מבית אולגה רז

זה הזמן לנצל את כוחה של הקבוצה בשיתוף עם הידע הרב בשיטת אולגה רז. לרדת במשקל בכיף ולעבור לאורח חיים בריא יותר. מלא/י את הטופס הבא ונחזור אליך לפרטים נוספים ללא כל התחייבות מצדך.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

אם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.