תזונה ומחלות לב וכלי דם – חלק ב

בחלק הקודם הסברתי מה גורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם והראתי 7 גורמים שניתנים להשפעתנו. כעת אני רוצה לחלוק איתכם כמה המלצות שיכולות לסייע בהפחתת הסיכון. דיאטת הלחם שפיתחתי נותנת הנחיות מדויקות שעוזרות להפחית את גורמי הסיכון הללו:

  1. הפחתת שומנים מן החי: בשר שמן (אנטריקוט, צלעות, כבש), איברים פנימיים, חמאה, בשר מעובד, מוצרי חלב עתירי שומן כמו שמנת, קצפת וכו'

  2. הפחתת שומני טרנס: כיום כבר כמעט אינם מצויים במזון שקונים בסופר אך כדאי לבדוק סימון תזונתי ולוודא שכמות שומן הטרנס במוצר אינה עולה על 0.5%

  3. צמצום צריכת שומני אומגה 6: מצויים בשפע בשמנים צמחיים כמו שמן חמניות, תירס, חריע וכו'

  4. הגברת צריכת שומני אומגה 9: שמן זית, אבוקדו, שמן קנולה – 2-3 כפות ליום בתוספת לסלט, לטיגון קל ולבישול

  5. צריכת 3-7 ביצים בשבוע, רצוי לא יותר מ-1 ליום (כן, כן מה ששמעתם – זה לא מעלה כולסטרול)

  6. הימנעות מצריכת סוכרים מסוגים שונים: סוכר לבן, סוכר חום, פרוקטוזה (סוכר פירות), גלוקוזה, סירופ תירס (מצוי במגוון דברי מתיקה), אגבה, סוכר תמרים (סילאן), דבש, מייפל וכו'. זה כולל כמובן משקאות ממותקים, מיצי פרי וחטיפים מתוקים – גם אם אלו מוצגים כחטיפי "בריאות"

  7. הימנעות ממוצרים עתירי מלח: חטיפים מלוחים, בשרים ודגים מעובדים ותוספת מלח עצמית מופרזת

  8. חלוקת המזון למנות קטנות: ארוחה קטנה כל 3-4 שעות גם אם לא רעבים במטרה להשאר שבעים כל היום

  9. שתיית כ-10 כוסות נוזלים ללא סוכר ביום כולל מים, סודה, קפה, תה ומשקאות דיאטטים

  10. שילוב פחמימות מורכבות עם ירקות כמעט בכל ארוחה: לחם קל/מלא עם ממרחים (כמו גבינות עד 5%, אבוקדו, חומוס, טחינה, חצילים וכו')/ 1-1.5 כוסות מבושלים של אורז בסמטי או מלא, גריסים, קטניות, פסטה מקמח דורום או מלא, קינואה, קוואקר, כוסמת וכו'

  11. צריכת בשרים רזים 3-4 פעמים בשבוע לפחות: עוף או הודו ללא עור, בקר פילה/סינטה/שייטל, דגים וכו' בתוספת ירקות בלבד וללא תוספת פחמימה כמו לחם או תפוחי אדמה

  12. במידת הצורך – נטילת תוספי תזונה

בנוסף לשינוי התזונתי מומלץ כמובן להימנע מעישון (או להפסיק לעשן למעשנים ביניכם), להקפיד על 7-8 שעות שינה בלילה ולבצע פעילות גופנית גם אם פשוטה ולא ממושכת ולמצוא דרכים להפחתה ולהתמודדות עם לחצים

הכל האמור לעיל אינו מחליף יעוץ תזונתי אישי שלוקח בחשבון גורמים חשובים כמו רקע בריאותי, בדיקות דם, תרופות, סדר יום והעדפות אישיות. מוזמנים לפנות אלינו ליעוץ אישי והתאמת תוכנית תזונה אישית. הרבה בריאות!

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר' אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147

וצרו איתנו קשר עכשיו.

מעוניינים במידע נוסף אודות שיטת ד״ר אולגה רז?

התקשרו לטלפון 052-4266934 או מלאו פרטים ונחזור אליכם