מונו סודיום גלוטמט – האם מזיק?

האמת : אין צורך להמנע. מונו סודיום גלוטמט ידוע לשמצה למרות שאין לכך שום סיבה מוכחת. למעשה מונו סודיום גלוטמט מצוי באופן טבעי במזונות שונים כמו בשרים, עגבניות ואפילו בחלב אם. טעמו היחודי התגלה לא מזמן וקיבל את השם “אוממי”. למעשה הלשון שלנו יכולה לחוש ב-5 טעמים שונים על ידי קולטנים מיוחדים : מתוק, חמוץ, מר, מלוח ואוממי.
מאיפה צץ המיתוס? ישנו סינדרום בשם “סינדרום האוכל הסיני” אשר מתאפיין בכך שאנשים שאכלו אוכל סיני סבלו מכאבי ראש, חולשות, התעלפויות ועוד. הסימפטומים יוחסו למונוסודיום גלוטמט שמצוי במזון הסיני. אבל שכחו שמזון אסייתי – סיני ויפני עשיר בחומרים נוספים שאת חלקם יתכן שאנו אפילו לא מכירים ויתכן שהם אלו שגורמים לסימפטומים הלא נעימים הללו (שאגב לא מופיעים אצל כולם כמובן). במחקרים קליניים בהם נתנו לאנשים מונו סודיום גלוטמט בהשוואה לפלצבו (אין בו שומדבר) לא ראו הבדלים בשכיחות ועוצמת התופעות. יתרה מזאת, כאשר נתנו מונוסודיום גלוטמט לאנשים שטענו שיש להם רגישות אליו בהשוואה לקבוצה דומה שקיבלה פלצבו, נמצא למרבה ההפתעה שלא היו הבדלים בין הקבוצות מבחינת כאבי ראש וסימפטומים נוספים ואפילו בקבוצה שקיבלה מונוסודיום גלוטמט היו פחות סימפטומים!
אז נכון יש אנשים שרגישים למונוסודיום גלוטמט אבל יש גם אנשים שרגישים לתותים ולאפרסקים ולעוד מזונות ואנחנו לא יוצאים בהצהרות שהם לא בריאים.
אני אישית קונה תמיד אבקת מרק עם מונוסודיום גלוטמט – זה טעים יותר ויחסית יש בזה פחות מלח בהשוואה לאבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטמט.

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.