חנוכה וסילבסטר – איך לשמור על משקל ובריאות

לא הספקנו להוריד את הקילוגרמים שצברנו בראש השנה, והנה כבר באים שני אירועם משמינים – חנוכה שלנו וסילבסטר שלהם שנעשה גם שלנו.תוזנה בחנוכה וסילבסטר

על חנוכה כולנו יודעים – סופגניות ולביבות.

סופגנייה רגילה של פעם, קטנה עם מעט ריבה, מכילה בין 200 ל-250 קלוריות.  סופגניות של הדור החדש – אפשר להגיד סופגניות “הייטק” – בקלות מגיעות ל-500 קלוריות ואף יותר.  הן כל כך יפות, מפתות, עם כל כך הרבה שוקולד וקצפת ומה לא.

הפנינה של סגן שר הבריאות, מר ליצמן, “סופגניות אאוט”, אינה ריאלית, בכל זאת זו מסורת. אבל אציע לרדת בכמויות, ובכל זאת לבחור את הסופגניות של פעם – פשוטות ועדיין טעימות.  לא כל יום כמובן.

הבעיה היא שבכל מקום מציעים סופגנייה, ומה שקורה שחלק מאיתנו מגיע ל-2, 3, ואפילו 4 או יותר סופגניות ביום — הרי אי אפשר להגיד לא ולהעליב את מי שמציע — שזה די אסון למשקל ולבריאות.  ואם מדברים על ילדים, זה בכלל רע ומיותר.  ברור למה זה לא טוב למשקל — בגלל הקלוריות.  ולמה זה לא טוב לבריאות?  בגלל השומן הצימחי, שלאחר מספר טיגונים, נוצרים בו חומרים מאוד לא בריאים, ומי מבטיח שיצרני סופגניות מחליפים שמן לעתים קרובות?  אם תעשו סופגניות בבית, החליפו את השמן מייד אחרי שסיימתם את המנה היומית.  השנה תהיו יותר נבונים מבעבר – תשמרו על עצמכם ועל היקר לכם מכול – על ילדיכם.  לקנות סופגנייה אחת לכל אחד ולא קופסה שלמה, הרי תגמרו אותה במהירות, ואז תלכו לקנות עוד קופסה.

לביבות הן פשוטות יותר משום שאפשר לעשות אותן מתערובת של תפו”א וירקות כמו קישואים, לפת, קולרבי, גזר וכדומה.  אפשר לשלוט בכמות ואיכות השמן, אפשר להשתמש בשמן בצורת ספריי, אפשר לאפות – עדיין הכל טעים. וגם כאן – לא להכין ערמות והרים, רק שתיים שלוש לכל סועד.

סילבסטר – חג שנכנס לחיים שלנו בכיף, נראה לי שבעיקר שותים, לא ממש אוכלים, פרט לדוברי רוסית, שאני בעצמי שייכת לקבוצה זו, וזוכרת היטב את ראש השנה, 31/12, כחג נחמד, משעשע, שמח ומלא באוכל ובשתייה. שותים הכול – שמפנייה, וודקה, קוניאק, יין, ובסוף מגיעים לתערובת מדליקה של אלכוהול עד איבוד חושים.  גם האוכל די סטנדרטי – סלט מיונז שאני מתה עליו, דג מלוח שכבות שכבות (סליודקה פוד שובוי), בשר/עוף/הודו בתנור (אצלנו בבית היה הודו, טעים ביותר), סלט סלק (ויניגרט, טעים ביותר) , דגים מעושנים ועוד ועוד.  וכמובן עוגות, הרבה, בסוף הארוחה.  מה אגיד לכם, חברים שלי, כנראה שאי אפשר למנוע את זה, אבל תעשו בכל זאת כמויות קטנות יותר, תשתמשו בצלחות קטנות יותר, תיקחו מכל דבר, אבל רק פעם אחת, בלי תוספות, תוסיפו ירקות והשנה פחות זלילה וגם פחות אלכוהול.

חנוכה שמח ושנה אזרחית טובה!

 

נ.ב.

קבלו המלצות לשמירה על משקל ובריאות בחג החנוכה

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל אפילו בחנוכה, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.