איך לבחור ירקות

סלק מכיל סוכר? וכמה? האם חשוב לשמור את הקליפה? וכמה מותר לאכול?

מלפפונים – אפשר לאכול כמה שיותר, רצוי לאכול עם הקליפה

עגבניות – מכילות הרבה ליקופן שעוזר להפחית סיכון לסרטן ומחלות לב, ניתן לאכול כמה שרוצים, גם למעט הסוכר שיש שם אין השפעה מזיקה לבריאות בגלל רכיבים נוספים כמו סיבים

פלפלים – רצוי לגוון בירקות בגלל הפיטוכימיקלים שעוזרים למנוע מחלות

אבוקדו – אינו פרי מבחינה תזונתית אלא שומן! רבע אבוקדו מהווה ככף שמן. בריא ביותר אבל יש לקחת בחשבון בתפריט היומי כשמן ולא ירק

סלק – אפשר לאכול בחופשיות גם אם יש שם קצת יותר סוכר עשיר סיבים ופיטוכימיקלים

משפחת הכרובים (מצליבים) – כרוב, כרובית, כרוב סיני – מעולים ומומלצים. כרוב וכרוב סיני עשירים בסידן והספיגה שלהם טובה ולכן זה טוב למי שלא אוכל מוצרי חלב

קישור לסרטון:

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.