איך לבחור מאפים?

לחם נתפס כאסון קלורי ודיאטטי אבל זה לא באמת נכון – איך בוחרים את הדבר הנכון? ד”ר אולגה רז ונגה ניר נאמן יצאו לעשות לכם סדר בתוכנית “הכל כלול” בערץ 10.

  1. בייגלים: בייגל קשה עדיף מבייגלים רכים יותר – מה שקשה לוקח יותר זמן לאכול ויותר משביע
  2. פיתות: פיתה תימנית מכילה כ-500 קלוריות, פי 2 מפיתה רגילה. אפשר לחתוך לרבעים ולקחת לביה”ס. מעבר לזה עדיף תמיד פיתה מלאה מלבנה
  3. חלות באופן עקרוני לא מומלץ – קמח לבן וגם מכיל לעיתים סוכר
  4. לחמים מקמח מלא –הכי מומלץ ומשביע יש עם וללא שמרים (לחמי מחמצת).מבחינה בריאותית אין הבדל. פרוסה דקה אחת של לחם מקמח מלא כ-100 קלוריות וזו ארוחה נפלאה. גם לילדים זה לחם מצוין.
  5. פוקצ’ה – ארוחה מצוינת לשניים ומאוד טעימה כשהיא חמה. זה עדיף בהחלט מפיצה משפחתית.

מה לגבי המתוקים?

איך לבחור מאפים?

אם רוצים ליד התה עוגייה אחת כמה קלוריות יש בעוגיה. כ-35-50 קלוריות לעוגיה.  אם זה חד פעמי זה בגלל לא נורא הבעיה היא שאנשים בד”כ אוכלים אחד אחרי השני עוד ועוד.

לצפייה בסרטון:

https://www.youtube.com/watch?v=LGE5vHCZn6k

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה

ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 וצרו קשר איתנו.