איך לבחור תבשילים ביתיים קנויים

לא תמיד יש זמן או כוח לבשל וכשמארחים הרבה אנשים יותר פשוט לקנות אוכל מוכן. אם גם אתם קונים תבשילים ביתיים מוכנים כדאי שתדעו איך לעשות את הבחירות הנכונות:

  • מנות פתיחה – קובה, פסטלים, סמבוסק ולביבות – על כל המנות הללו רצוי לוותר. מדובר בבצקים שסופחים המון שמן ויחידה בודדת יכולה בקלות להגיע ל-200 קלוריות. העדיפו מנות פתיחה מירקות – סלטים טריים או מבושלים.
  • מנות עיקריות – לגבי המנה הבשרית – אם קונים קציצות/ממולאים/קובה מבושלת– בחרו עד 2 יחידות לארוחה, לא כל כך משנה אם מבושל או מטוגן בגלל שאם אין ציפוי פירורי לחם ספיחת השמן פחותה. לחלופין ניתן לבחור חזה עוף – מבושל/צלוי/מןקפץ. מדובר בחלק רזה ומומלץ. מבחינת התוספת העדיפו מנות עם קטניות  (עדשים, שעועית יבשה, חומוס וכו’) כמו מג’דרה על פני מנות כמו אורז לבן וקוסקוס, פסטה עדיפה על פני תפוח אדמה.
  • מנות אחרונות – לא משנה אם מדובר על בוואריה, מלבי או פנה-קוטה קינוחים עתירים קלוריות וסוכר. קנו אחד והתחלקו כל המשפחה.

קישור לסרטון:

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.