תפריט חופשה-בשיטת דיאטת הלחם

דגש: יש לאכול כל 3-4 שעות! ניתן להחליף את סדר הארוחות

ארוחה 1: 2 פרוסות לחם קל/1 פרוסת לחם רגיל/1 לחמניית ביס

+ביצה

+2 כפות גבינה רזה עד 5% מכל סוג וירקות חופשי

ארוחה 2: 1 חבילת טוסטעים/2 פריכיות אורז/כריך מלחם קל

ארוחה 3: דג בתנור/עןף בגריל/חזה עוף/סטייק פילה+ירקות

ארוחה 4: יוגורט/פרי+7-8 שקדים/חצאי אגוזים

ארוחה 5: 1.5 כוסות לאחר בישול של אורז/פסטה/קינואה/בורגול+ירקות

ארוחה 6:יוגורט/פרי

הערות:

הערות:

  • ממרחים לדוגמא – טחינה, חומוס, גבינה לבנה עד 5% מכל סוג (כולל גבינה חלקה, קוטג’, בולגרית, פטה, ריקוטה וכו’), אבוקדו, מטבוחה, פסטרמה, איקרה, טונה, סרדינים וכדומה
  • ירקות – חופשי, מכל סוג, בכל צורת הכנה, עם ובין הארוחות (לא כולל תפו”א, בטטה, תירס, אפונה ואדממה) כולל: סלטים, מוקפצים, מרקים וכו’
  • מנות בשריות לדוגמא: עוף ללא עור, דגים, בקר רזה כמו סינטה או פילה, פירות ים, סושי – ללא תוספת פירורי לחם, ללא רטבים שמנים וללא שומן נגלה לעין
  • שמן – מומלץ להוסיף לתפריט 1-2 כפות שמן זית או קנולה לכל שימוש
  • נוזלים – כ-8-12 כוסות ליום. חשוב להרבות בצריכת נוזלים ללא סוכר כמו מים, קפה, תה ומשקאות דיאט ולהגביל את צריכת החלב ללא יותר מחצי כוס

** תפריט זה אינו מהווה תחליף להתייעצות עם דיאטנית קלינית. בכל מקרה של בעית בריאות יש להתייעץ תחילה עם דיאטנית קלינית.

ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות בטלפון 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.