פתית עם פטה שעועית לבנה

4 מנות, כל מנה = 2 פתית = כריך מלחם קל
רכיבים :
• 8 פתית מקמח מלא
• 2 כפיות שמן זית
• בצל סגול חתוך דק
• 1-2 שיני שום טחונים
• 1/2 כוס שעועית לבנה משומרת
• 1 כף חומץ בלסמי
• מלח ופלפל לטעם
• 1 כף עלי פטרוזיליה חתוכים דק
• 1 כפית תימין

להכנת סלט ירקות
• 4 צנונים גדולים
• חבילה של עלי בייבי
• מעט מלח לטעם
• 1/2 שקית של ממתיק מלאכותי
• כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה :
1. הכנת ירקות: לשים לתוך כלי צנון חתוך לעיגולים דקים, עלי בייבי, ממתיק, מלח ומיץ לימון.
2. על מחבת חמה מרוחה במעט שמן זית, לשים בצל חתוך ולאדות עד קבלת צבע מוזהב, להוסיף שום ולאדות עוד כדקה.
3. לשים בצל, שעועית, חומץ, מלח ופלפל ולטחון בבלנדר עד מרקם רך, להוסיף מעט מים אם יש צורך, להוציא לכלי אחר ולערבב עם פטרוזיליה ותימין.
4. למרוח פטה על פתית ועל זה לשים ירקות.

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב.

ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 וצרו איתנו קשר עכשיו