טופו? סייטן? ד"ר אולגה רז מסבירה איך לבחור תחליפי בשר

מדפי תחליפי הבשר גדלו בשנים האחרונות עם העליה בשכיחות הצמחונות והטבעונות. גם אנשים שאינם צמחונים אוהבים להתנסות במוצרים הללו ולשלבם בתפריט אז איך לבחור? ומה זה מה?

מה זה טופו? טופו זה חלבון כמעט נקי של סויה כ-15 גרם חלבון ל-100 גרם ורק 2.5 גרם פחמימה. הוא לא סופג הרבה שמן בטיגון והמיוחדות שלו שאין לו טעם ולכן הוא מקבל את הטעם של מה שמבשלים איתו. אין בו כמעט נתרן אלא אם הוא מתובל ולכן עדיף לקנות נקי ולתבל.

סייטן – מגיע בורסיות שונות. זה חלבון חיטה שהוא גלוטן. דל מאוד בשומן  כ-1.3% שומן בהשוואה לבשר הודו הכי רזה 4-5% , בקר הכי רזה שזה פילה וסינטה 4-5% ובשר יכול להגיע גם ל-20% בשומן אנטרקוט שלא לדבר על כבש שזה יותר, פרגיות מכילות כ-12% שומן. גם כאן עדיף סייטן ללא תיבול ולתבל בעצמכם.

צפו בד"ר אולגה רז בתוכנית "הכל כלול" בערוץ 10 עונה על השאלה – איזה תחליפי בשר קיימים?


מאת דר' אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה דיאטה במרכז הרפואי איכילוב

מעוניינים במידע נוסף אודות שיטת ד״ר אולגה רז?

התקשרו לטלפון 052-4266934 או מלאו פרטים ונחזור אליכם