חלב פרה?עיזים?כבשים?אולי באפלו? ד"ר אולגה רז עושה סדר במדף מוצרי החלב

עומדים מול מדף מוצרי החלב ומתבלבלים? בכל פעם שומעים על משהו חדש ולא יודעים מה יותר בריא? סובלים מאי סבילות ללקטוז ולא בטוחים איזה מוצרי חלב מתאימים לכם? בואו נעשה סדר במדף מוצרי החלב.

בופאלו – אחוזי שומן בד"כ גבוהים יור, דל יותר בלקטוז ועשיר יותר בסידן – פי 1.5 יותר סידן בחלב בופאלו, מוצרלה בופאלו מכילה 500 מ"ג סידן ל-100 גרם

כבשים ועיזים – לעיתים קלים יותר לעיכול בהשוואה לחלב פרה ,לא בהכרח יתאימו למי שמאוד רגיש ללקטוז, אי אפשר לומר חד משמעית שהם בריאים יותר ממוצרי חלב פרה

סויה מתאימה למי שיש לו רגישות ללקטוז כי זה לא מכיל לקטוז כלל. סויה יש לה יתרונות משלה, לא מכילה סידן באופן טבעי ומוסיפים לה. שימו לב שהמעדן שוקולד הוא כמו מעדן חלב מתוק ממש ממתק וכך יש להתייחס אליו.

צפו בד"ר אולגה רז בתוכנית "הכל כלול" בערוץ 10 עונה על השאלה – איזה מוצר חלב עדיף?


מאת דר' אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה, דיאטה במרכז הרפואי איכילוב

מעוניינים במידע נוסף אודות שיטת ד״ר אולגה רז?

התקשרו לטלפון 052-4266934 או מלאו פרטים ונחזור אליכם