עוף בירקות

חומרים
250 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
2 כפות שמן קנולה
3 שיני שום כתושות או קוביות שום כתוש קפוא
2 כפות רוטב סויה
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
2 גזרים חתוכים לגפרורים
200 גרם פרחי כרובית או ברוקולי
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית חרדל
2 כפות בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה
1. מחממים כף אחת מהשמן במחבת גדולה וכבדה ומטגנים קלות את השום עד שמזהיב, אך לא נשרף. מוסיפים את קוביות העוף וכף אחת של רוטב סויה, ומקפיצים עד שמזהיב. מוציאים מן המחבת ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים לאותה מחבת את כף השמן שנותרה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת הירקות החתוכים וכף נוספת של רוטב סויה ומקפיצים במשך כ-5 דקות. מתבלים בפלפל שחור ובחרדל ומקפיצים 2 דקות נוספות.
3. מחזירים למחבת את העוף והשום ומקפיצים יחד כחמש דקות נוספות. מקשטים בבצל ירוק ומגישים.

מנה בשרית קלה ומהירה להכנה, מקור לברזל, ויטמין B12, בטא קרוטן, חומצה פולית ופיטוכימיקלים.

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם?? תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 וצרו איתנו קשר עכשיו