איך לבחור תבשילים קנויים במסעדה ביתית או בקנייה הביתה?

יש מנות מומלצות ויש מנות שלא וחשוב לדעת לבחור בצורה חכמה, דוגמאות:

  1. מנות ראשונות: פסטלים, קובות וסמבוסק – לא מומלץ כמנה ראשונה או בכלל. המנות הללו מכילות הרבה פחמימות בצורה של בצק/סולת/תפוחי אדמה והרבה שמן כי הן עוברות טיגון. חשוב לדעת שפחמימות סופחות שמן בשפע ולכן מקבלים מנה עתירת שומן וקלוריות ולא מומלצת. יחידה יכולה להגיע ל-200 קלוריות כך ש-3 יחידות הם ארוחה עשירה
  2. מנות עיקריות: בשר, עוף, דג, ממולא – עדיף לבחור מנות ללא ציפוי של פירורי לחם – קציצות ללא ציפוי (לדוגמא – לא קובה!), שניצל ללא ציפוי ואז גם אם זה מטוגן – לא נורא! חלבון לא סופח הרבה שמן. עדיף לוותר על תוספת פחמימה כי השילוב מעלה את רמות האינסולין ומעכב ירידה במשקל. אם רוצים לאכול קובה מבושלת אין בעיה – 2-3 יחידות הן ארוחה אבל לא צריך תוספת כי כבר יש את הפחמימה מהסולת
  3. מנות תוספת: אורז, פסטה, תפוח אדמה, מג’דרה וקוסקוס: עדיפות למג’דרה שמכילה עדשים שהן נפלאות, אורז בסמטי ופסטה על פני תוספות כמו תפוח אדמה וקוסקוס שמעלות מהר את הסוכר בדם.
  4. קינוחים: אין הפתעות – מה שפחות יותר טוב ותמיד עדיף להתחלק בקינוח אחד


מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם להגיע להרגלים נכונים בתזונה, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.