תפריט שבועות – בשיטת דיאטת הלחם

דגש: יש לאכול כל 3-4 שעות! ניתן להחליף את סדר הארוחות

ארוחה 1: כריך מ-2 פרוסות לחם קל + שכבה דקה של ממרח לא ממותק + ירקות

ארוחה 2: כריך מ-2 פרוסות לחם קל + שכבה דקה של ממרח לא ממותק + ירקות

               או פרוסת פשטידה מגבינות רזות וירקות + ירקות

ארוחה 3: כריך מ-2 פרוסות לחם קל + שכבה דקה של ממרח לא ממותק + ירקות

               או סלט ירקות עם ½ קופסת גבינה לבנה/קוטג’ עד 5%

ארוחה 4: פרוסת עוגת גבינה דיאטטית

ארוחת ביניים: פרי או יוגורט או מעדן דיאט

ארוחה 5: כריך מ-2 פרוסות לחם קל + ביצה + ירקות

              או פרוסת פשטידה מגבינות רזות וירקות + ירקות

              או סלט פסטה קר

הערות:

  • ממרחים לדוגמא – טחינה, חומוס, גבינה לבנה עד 5% מכל סוג (כולל גבינה חלקה, קוטג’, בולגרית, פטה, ריקוטה וכו’), אבוקדו, מטבוחה, פסטרמה, איקרה, טונה, סרדינים וכדומה
  • ירקות – חופשי, מכל סוג, בכל צורת הכנה, עם ובין הארוחות (לא כולל תפו”א, בטטה, תירס, אפונה ואדממה) כולל: סלטים, מוקפצים, מרקים וכו’
  • מנות בשריות לדוגמא: עוף ללא עור, דגים, בקר רזה כמו סינטה או פילה, פירות ים, סושי – ללא תוספת פירורי לחם, ללא רטבים שמנים וללא שומן נגלה לעין
  • שמן – מומלץ להוסיף לתפריט 1-2 כפות שמן זית או קנולה לכל שימוש
  • נוזלים – כ-8-12 כוסות ליום. חשוב להרבות בצריכת נוזלים ללא סוכר כמו מים, קפה, תה ומשקאות דיאט ולהגביל את צריכת החלב ללא יותר מחצי כוס
  • מתכון לעוגת גבינה קרה

** תפריט זה אינו מהווה תחליף להתייעצות עם דיאטנית קלינית. בכל מקרה של בעית בריאות יש להתייעץ תחילה עם דיאטנית קלינית.

גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ?

תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.