תפריט אחרי החגים

דגש: יש לאכול כל 3-4 שעות!

ארוחה 1: כריך מ-2 פרוסות לחם קל + שכבה דקה של ממרח לא ממותק (דוגמאות לממרחים – בהערות) + ירקות

ארוחה 2: כריך מ-2 פרוסות לחם קל + שכבה דקה של ממרח לא ממותק + ירקות

ארוחה 3: כריך מ-2 פרוסות לחם קל + שכבה דקה של ממרח לא ממותק + ירקות

ארוחה 4: כריך מ-2 פרוסות לחם קל + ביצה בכל צורת הכנה או ½ קופסת טונה + ירקות

ארוחת ביניים: יוגורט או מעדן דיאט או  פרי

ארוחה 5: 1-2 פרוסות לחם קל עם שכבה דקה של ממרח או יוגורט או פרי

הערות:

  • ממרחים לדוגמא – טחינה, חומוס, גבינה לבנה עד 5% מכל סוג (כולל גבינה חלקה, קוטג’, בולגרית, פטה, ריקוטה וכו’), אבוקדו, מטבוחה, פסטרמה, איקרה, טונה, סרדינים וכדומה
  • ירקות – חופשי, מכל סוג, בכל צורת הכנה, עם ובין הארוחות (לא כולל תפו”א, בטטה, תירס, אפונה ואדממה) כולל: סלטים, מוקפצים, מרקים וכו’
  • שמן – מומלץ להוסיף לתפריט 1-2 כפות שמן זית או קנולה לכל שימוש
  • נוזלים – כ-8-12 כוסות ליום. חשוב להרבות בצריכת נוזלים ללא סוכר כמו מים, קפה, תה ומשקאות דיאט ולהגביל את צריכת החלב ללא יותר מחצי כוס

** תפריט זה אינו מהווה תחליף להתייעצות עם דיאטנית קלינית. בכל מקרה של בעית בריאות ודיאטה יש להתייעץ תחילה עם דיאטנית קלינית.

ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין אחרי החגים, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.