8 מזונות להורדת הכולסטרול

רמות הכולסטרול בדם נקבעות על ידי שילוב בין גורמים גנטיים לבין גורמים התנהגותיים – תזונה ופעילות גופנית.

גנטיקה והיפרכולסטרולמיה (רמות כולסטרול גבוהות בדם):

פחות מ-1% מהסובלים מהיפרכולסטרולמיה משפחתית – מצב בו גן ספציפי עבר מוטציה שגורמת לייצור מוגבר של כולסטרול בכבד וכתוצאה מכך לעליה ברמות הכולסטרול בדם כבר בגילאים צעירים. במקרים כאלו חשוב לזהות את הבעיה מוקדם ככל הניתן ולפל בה על ידי תרופות, דיאטה ופעילות גופנית.

לעומת זאת, לכ-50% מהסובלים מהיפרכולסטרומיה ישנם שינויים קלים במספר גנים. את השינויים הללו ניתן לגלות בבדיקה גנטית (שכיום ניתן לבצע גם דרך הקליניקה שלי) ולפי התוצאות ניתן להחליט מי צריך טיפול תרופתי במקביל לדיאטה ולמי דיאטה לבד מספיקה על מנת לעזור.

תזונה והיפרכולסטרולמיה – מה צריך לאכול כדי להוריד כולסטרול וממה להימנע?

8 דברים שכדאי לאכול:

  1. שמן זית או קנולה – כ-3 כפות ביום ביחד עם אוכל (למשל בסלט, בישול וכו’)
  2. ירקות במגוון סוגים וצבעים
  3. שיבולת שועל
  4. קטניות: שעועית יבשה, אפונה, גרגרי חומוס, פולי סויה, עדשים
  5. דגנים מלאים: חיטה, שעורה, כוסמת, לחם חיטה מלאה וכדומה
  6. אגוזים ושקדים בכמות מתונה (בשל ערכם הקלורי)
  7. דגים שמנים כמו סלמון וטונה קפואה
  8. תוספת סיבים תזונתיים מסיסים כמו בנהפייבר או קונסיל

דברים שכדאי להימנע מהם:

המשפיע ביותר הוא השומן מן החי, כבש, אווז, כבד, בקר שמן – צלעות/אנטרקוט, מוצרי חלב שמנים – חמאה, שמנת, קצפת, וכדומה

השני הוא שומן טראנס שבזמן האחרון כמות שלו במזון הוקטנה לפחות מ-0.5%, כמות הנחשב כתקינה. הוא מופיע ברשימות המרכיבים במזונות שונים תחת שם “שומן מוקשה חלקית”

כמו חשוב כמובן לעשות פעילות גופנית ולשמור על משקל.

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.