5 דגשים חשובים להיריון בריא

משקל האם: יש השפעה למשקל האם הן על האישה עצמה והן על העובר- משקל נמוך מדי וגבוה מדי של האם מסכן את בריאותה ואת בריאות עוברה הן מבחינת סיבוכי לידה והן כמנבא בעיות בריאות בעתיד. כל אישה בהריון עולה במשקל הנובע ממשקלו של העובר, השלייה, הנוזלים, מאגרי השומן. כמה לעלות – תלוי במשקלה ההתחלתי של האישה לפני כניסתה להריון.

יותר ויותר עדויות נאספו על הנזק שעלול להיגרם לעובר על ידי עודף משקל של אימו, לכן כיום לא פוחדים גם אם אישה בעלת עודף המשקל אינה עולה במשקל בטרימסטר הראשון של הריון, ואף יורדת כמה קילוגרמים. ברור שתהליך זה חייב להיעשות בהנחיית דיאטנית מומחית.

רכיבי תזונה במהלך ההריון: חשיבות שמירה על הרכב מזון תקין כולל ויטמינים ומינראלים עולה בהריון. הטיפול התזונתי מתמקד במתן כל אבות המזון ביחסים נכונים יחד עם שמירה על המשקל הרצוי. במהלך ההריון יש צורך בתוספת של כ-300 קלוריות ליום בלבד, ממקורות הבריאים, כמו  דגנים, קטניות, מוצרי חלב ובשר רזים, הכל תחת פיקוח צמוד של דיאטנית קלינית.

הימנעות ממזונות מסוכנים : יש להמנע מבשרים, עופות, דגים, פירות ים וביצים שאינם מבושלים דיים, מוצרי בשר מעובדים (נקניקים, נקניקיות), גבינות מסוג רוקפור, כבד ומוצריו, מוצרי חלב ומיצים לא מפוסטרים. יש להקפיד לרחוץ היטב פירות וירקות לפני צריכתם ולהימנע מנבטים לא מבושלים.

הימנעות מתוספים מיותרים ולא מוכרים : יש להמנע מתוספי ויטמין A, צמחי מרפא ותוספי תזונה שאינם נחוצים. תוספי התזונה החיוניים נקבעים על ידי רופא המטפל ודיאטנית קלינית על סמך בדיקות מעבדה בלבד.

לטיפול ולמניעת תופעות לוואי במערכת העיכול – בחילות, צרבות, עצירות וכדומה: לאכול ארוחות קטנות ותכופות, לשתות כמות מספקת של נוזלים, לצרוך מזונות עשירים בסיבים תזונתיים ולבצע פעילות גופנית סדירה, להימנע ממזונות מתובלנים מאוד, עשירים במלח ובעלי טמפרטורות קיצוניות. כמובן שגם כאן התאמה אישית חשובה ועוזרת להתמודד ולשפר את איכות החיים.

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.