רימון מוסיף המון

רימון הוא פרי ייחודי שקרנו עולה בשנים האחרונות, הוא עשיר במיוחד בחומרים יחודים הנקראים פוליפנולים שהם אנטיאוקסידנטים אפקטיבים במיוחד שיכולים לנטרל רדיקלים חופשיים הפוגעים בתאים בגוף. האפקטיביות האנטיאוקסידנטית של פרי הרימון גבוהה משמעותית בהשוואה לפירות אחרים. במספר מחקרים שנערכו במיץ רימונים נמצא שהוא תרם להפחתת גורמי סיכון למחלות לב כמו הפחתת חמצון LDL אשר גורמת לירידה בהצטברותו בדפנות כלי הדם. ישנן עדויות שמיץ רימונים עשוי להפחית לחץ דם ואף מסייע במניעת סרטן ערמונית.
ברפואה ההודית העתיקה איורוודה ישנו שימוש בזני רימון שונים לטיפול בבעיות בריאות שונות כמו כאבי גרון, דימומים מהאף והחניכיים, שלשולים וטחורים מדממים.
לידיעתכם – מרבית הויטמינים והסיבים נמצאים בגרעיני הרימון וכמובן כמו כל פרי רימון מכיל סוכר וקלוריות. כ-2-3 כפות רימון מהוות מנת פרי.
מאת דר' אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

 

ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו קשר דרך האתר

מעוניינים במידע נוסף אודות שיטת ד״ר אולגה רז?

התקשרו לטלפון 052-4266934 או מלאו פרטים ונחזור אליכם