טיפים לוויסות ובקרה של כמות האוכל שאוכלים

1. לא אוכלים בהיסח דעת – המנעו מאכילה תוך כדי צפייה בטלוויזיה, קריאת עיתון או שיחה בטלפון. הקדישו זמן לארוחות מסודרות.
2. משתמשים בכלי הגשה קטנים – צלחות וקעריות קטנות, כך גם בכמות קטנה של מזון הצלחת תהיה גדושה ותרגישו שאכלתם מנה מלאה.
3. לא ממהרים – זכרו שלמח לוקח כ-20 דקות להבין שהגוף שבע ולכן מומלץ לאכול בצורה איטית וללעוס את המזון היטב כדי להרגיש את השובע בזמן.
4. לא אוכלים עד ש”מתפוצצים) – מומלץ להפסיק לאכול לפני שמרגישים חמלאים לחלוטין מאחר והשובע כאמור מאחר לבוא.
5. לא אוכלים רק כשרעבים – אל תחכו לתחושה של רעב חזק שיכול לגרום לכם לצרוך כמות מזון גדולה ללא יכולת שליטה.
6. לא הולכים לאירועים ומסיבות בלי לאכול משהו לפני – אם מגיעים רעבים מתפתים לאכול מכל הבא ליד.
7. לא מחזיקים “פיתויים” לא רצויים בבית – אל תשאירו בבית דברים שקשה לכם להתמודד איתם, אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם אוכלים אותם גם אם התחייבתם לדיאטה ושינוי באורח חיים.
8. מקפידים על שתייה לא ממותקת – רצוי לשתות כ-10-12 כוסות נוזלים לא ממותקים, רצוי מים. נוזלים מגבירים שובע, חשובים לניקוי רעלים ותורמים לזירוז הרזיה.
9. אוכלים ארוחות קטנות ומסודרות ומוותרים על נשנושים בין הארוחות.
10. נמנעים ממזונות עתירי שומן שמכילים הרבה קלוריות וערך תזונתי נמוך למשל אוכל שעבר טיגון, רטבים עשירים בשומן, מאפים מבצק עלים וכדומה.

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו קשר עכשיו.