מיתוסים בתזונה – על קצה המזלג

ד”ר אולגה רז שוברת מיתוסים בתזונה עם נוגה ניר נאמן בתוכנית “הכל כלול” בערוץ 10:

  • סוכר חום לא יותר בריא ולא דל בקלוריות יותר מסוכר לבן!
  • אין לחמאה יתרון על מרגרינה – המרגרינות כיום אינן מכילות שומן טרנס! שימו לב שלא מדובר במרגרינות תעשייתיות שמהן מייצרים מאפים כמו בצק עלים שם יש שומן טרנס
  • במהלך דיאטה מותר לאכול במסעדה ללא כל בעיה למשל לאכול סטייק עוף/סינטה או דג עם שפע ירקות
  • מים מינרלים לא יותר בריאים ממי ברז!
  • מותר לאכול בעמידה
  • באבוקדו אין כולסטרול – בדומה לכל דבר שמקורו מן הצומח.
  • אבטיח נתפס כלא משמין בגלל שמלא במים אבל זה לא נכון הוא מעלה הרבה סוכר ואינסולין
  • סוכר עוצר ירידה במשקל

 

איך מרזים אחרי החגים?

ד”ר אולגה רז מסבירה איך מרזים אחרי החגים עם נוגה ניר נאמן בתוכנית “הכל כלול” בערוץ 10:

  • כדי לחזור לשגרה – קודם כל עושים תכנון של יום, לאכול ארוחות קטנות כל 3-4 שעות
  • להקפיד על שתייה נטולת סוכר כולל מים, קפה, תה ללא סוכר ומשקאות דיאט – נשים צריכות 8-10 כוסות וגברים 10-12 כוסות
  • לא להרעיב את עצמכם זה גורם לזלילה
  • דיאטת מונו קצרת טווח – אוכלים מוצר אחד ורק אותו ליום-יומיים ולא יותר! נותן פוש אבל זה לא מתאים לכל אחד ואסור לעשות את זה יותר מיומיים!
  • מומלץ לעשות יותר פעילות גופנית
  • מתוק רק מחוץ לבית! בית קפה, מסעדה וכו’ כי אם יש ממתקים ועוגות בבית – אוכלים הרבה יותר

איך בוחרים קמח?

ד”ר אולגה רז מסבירה איך בוחרים קמח עם נוגה ניר נאמן בתוכנית “הכל כלול” בערוץ 10:

  • קמחים מסוגים שונים:

–           קמח לבן אינו מכיל כלל סיבים תזונתיים

–          מיותר לקנות קמח עם תוספות ויטמינים כי בד”כ לא מדובר בתוספת משמעותית

–          קמחים מלאים יש שפע – כפרי, חיטה מלא, שמרים מלא, תופח מלא ושיפון מלא. קמח מלא בדקו האם יש סיבים תזונתיים כ-12-15 גרם ל-100 גרם קמח

–          כדאי לערבב קמח לבן וקמח מלא אם לא אוהבים טעם של מוצרים מלאים וכך מגבירים אספקת סיבים תזונתיים

–          פולנטה – קמח תירס, תחליף טוב לחולי צליאק

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.