שמירה על כללי היגיינה כשמכינים מזון

כדי למנוע העברת מחלות והרעלות מזון למיניהן חשוב להקפיד על מספר כללי היגיינה :

  1. לא להעביר מפה לפה – כלים כמו סכו”ם, בקבוקי שתייה וכוסות.
  2. לא לשכוח לרחוץ ידיים – לפני ואחרי הכנה ואכילה של מזון.
  3. להקפיד לבשל היטב – מזונות כמו בשר, עוף, דג, פירות ים וביצים.
  4. להימנע ממוצרי חלב ומשקאות לא מפוסטרים.
  5. לא לערבב מוצרי גלם למזונות מעובדים – למשל בשרים לא מבושלים או ירקות שלא עברו שטיפה לבין מזונות מוכנים כמו סלט פירות או ירקות טריים.
  6. להימנע משימוש באותם כלים לחומרי גלם ולמוצרים מוכנים – כדאי לייחד קרש חיתוך שונה למטרות שונות – לבשר לא מבושל, לבשר מבושל ולירקות.
  7. לשמור על ניקיון סמרטוטים וספוגיות ניקוי – כדאי להשתמש במגבות חד פעמיות או לכבס את הסמרטוטים בתדירות גבוהה.
  8. להימנע מהשארת מזון מבושל בטמפרטורת חדר מעל לשעה – אם לא אוכלים מיד  כדאי להעביר מיידית לאחסון בקירור או הקפאה.
  9. חולים? סובלים מפצעים בידיים? המנעו מהכנת מזון לאחרים.

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 וצרו איתנו קשר עכשיו.