תזונה ומחלות לב וכלי דם– חלק א

טרשת עורקים (אתרוסקלרוזיס) מתפתחת במהלך שנים רבות ובאה לידי ביטוי בהיווצרות רובד טרשתי (פלאק) שמצר את קוטר כלי הדם. הפלאק נוצר מכולסטרול אשר נבלעעל ידי תאים מקרופגים ומחומרים נוספים כמו סידן שמצוי תמיד בזרם הדם, תאים שונים ועוד. בניית והתעבות הפאק מתרחשות בדכ בכלי הדם הגדולים והבינוניים בכל חלקי הגוף כמו כלי הדם המובילים ללב, למח, לרגליים ולמערכת העיכול. היצרות כלי הדם בפני עצמה מהווה גורם שמקשה על זרימת הדם ואספקתו התקינה וגם מהווה מקור להיווצרות של קרישי דם אשר עלולים לטיילבכלי הדם ולסתום, אם כי לרוב חלקית, את כלי הדם.

במקום בו נוצר פלאק מתרחש תהליך דלקתי ולכן מחלות לב וכלי דם נחשבות כיום כמחלות שמערבות דלקת כרונית, תת קלינית ונמוכת עוצמה. אנו לא מרגישים את הדלקת הזו, היא לא כואבת אך ניתן לגלותה על ידי בדיקת CRP (מדד דלקת).

לא ידועים מה הגורמים להתחלת היווצרות פלאק ולדלקת התת קלינית אך ידועים מספר גורמי סיכון – חלקם ניתנים להשפעה וחלקם לא.

גורמי סיכון שאינם ניתנים להשפעה:

  • גיל

  • מגדר

  • תורשה

גורמי סיכון שניתנים להשפעה:

  • רמה גבוהה של LDL (הידוע בתור הכולסטרול הרע“)

  • רמה נמוכה של HDL (הידוע בתור הכולסטרול הטוב“)

  • רמה גבוהה של טריגליצרידים

  • יתר לחץ דם

  • סכרת

  • רמה גבוהה של CRP

  • תסמונת מטבולית בכלל והשמנה בטנית בפרט

  • עישון

  • חוסר פעילות גופנית

  • לחץ מתמיד

  • חוסר שינה

על כל 7 הגורמים הללו ניתן להשפיע ורובם מושפעים תזונתית

כיצד ניתן להקטין את הסיכון שלנו? כל זאת בחלק בשל הכתבה

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147

וצרו איתנו קשר עכשיו.