שאלות ותשובות

ד”ר אולגה רז, דיאטנית קלינית מובילה בתחומה ומפתחת דיאטת הלחם, עונה על שאלות אישיות בנושאי דיאטת הלחם, דיאטה ותזונה נכונה.

שאלה: בעקבות מה נולדה דיאטת הלחם?

תשובה: דיאטת הלחם נולדה בעקבות ניסוי מדעי שעשינו בבית חולים איכילוב בשנות ה-90, בו בדקנו השפעת מזונות שונים על רמות הסרוטונין במוח. הניסוי הראה שאכילת לחם מעלה את רמת הסרוטונין, מה שגורם לשובע ולרוגע, ואילו אכילת חלבונים מורידה את רמתו, מה שגורם לרעב, במיוחד למתוק, לעצבות ולירידה במצב הרוח. בעקבות ניסוי זה עלה לי הרעיון לבסס דיאטת הרזיה דווקא על לחם ופחמימות מורכבות אחרות, כמו פסטה, אורז, גריסים וכדומה. במשך השנים עשיתי ניסויים נוספים בהם בדקתי השפעת דיאטת הלחם על מדדים אחרים, כמו אינסולין, סוכר, שומנים, מדדי דלקת בדם, לחץ דם, ועוד.

שאלה: מה זה אומר “הכל במידה”?

תשובה: בדיאטת הלחם אוכלים כל 3-4 שעות גם אם לא מרגישים רעב. היא מעלה את רמת הסרוטונין ומאזנת את רמת האינסולין. כל זה מוריד את התיאבון בכלל ואת הצורך במתוק בפרט, כך שבאופן טבעי אוכלים פחות. בכלל, דיאטת הלחם מחזירה את תחושת הרעב ותחושת השובע, מה שרבים מאתנו כבר לא ממש חשים, הרי רבים אוכלים בלי שהם רעבים.

שאלה: מה חשוב לזכור כשפוצחים בדיאטת לחם?

תשובה: 1. לא לפחד מלחם. 2. לאכול כל 3-4 שעות גם אם לא רעבים. 3. להתחיל לדאוג לעצמנו ולמה שאנו אוכלים. 4. לדאוג שהאוכל יהיה זמין. 5. לא להיות רעבים אף פעם. 6. דיאטה לחיים אינה סבל אלא תענוג: בדיאטת הלחם אוכלים רק את האוכל שאוהבים, לכן דיאטת הלחם היא דיאטה לחיים.

שאלה: האם משלבים פה גם פעילות אירובית לשריפת הקלוריות של הפחמימות?

תשובה: בדיאטה לא שורפים קלוריות אלא דואגים לא לאחסן עודפים. פעילות גונית חשובה, מועילה ותומכת בדיאטה, אבל ניתן לרדת במשקל רק עם דיאטת הלחם, ללא פעילות גופנית. לא כולם מסוגלים לעשות פעילות מכל מני סיבות, לכן גם נחה בכיסה גלגלים ירד בדיאטת הלחם בצורה הטובה ביותר.

שאלה: קניתי את הספר שלך לאכול לחם ולרזות ויש לי שאלה. אני אופה לחם מ-2/3 קמח מלא ו 1/3 קמח לבן + כף דבש+2 כפות שמרים יבשים + 31/2 כוסות מים. האם אני יכולה לאכול מהלחם במקום לחם קל ? אם כן, מה כמות הלחם במשקל שאני יכולה לאכול?

תשובה: הלחם שאת אופה איננו לחם קל, כך שאת יכולה לאכול ממנו פרוסה אחת, דקה עד
כמה שניתן,  במקום 2 פרוסות קלות. אני מציעה לבטל את הדבש.

שאלה: במקום לחם בפסח, מה עושים?

תשובה: אוכלים מצה כתחליף ללחם לפי סידור הבא: 1 מצה רגילה = 4 פרוסות לחם קל, 1 מצה קלה = 2 פרוסות לחם קל, אם אוכלים אורז אז בכלל אין בעיה, אפשר להחליף בפריכיות אורז או בכוס אורז מבושל או קלח תירס.

שאלה: לפני חודשיים עברתי ניתוח להוצאת כליה. נאמר לי להזהר מאכילת מלח. מצאתי שלמאפיית אנג’ל יש לחם חי שכתוב עליו “ללא מלח”. בדקתי את המוצר באתר שלהם ומתברר שזה בעצם “ללא תוספת מלח” ובטבלת הערכים התזונתיים יש בלחם 400 מ”ג נתרן. מתחת לטבלה יש שורה ובה כתוב: חיטה נבוטה, קמח חיטה מלא, מים, סיבים תזונתיים, שמרים, מלח, גלוטן. שאלתי: יש בלחם הזה מלח? או אין בלחם הזה מלח? האם 400 מ”ג נתרן הם מלח או לא?? האם את מתמצאת בנושא הזה?

תשובה: אני מקווה שבריאותך תקינה. אכן אחרי הוצאת כליה כדאי להגביל את כמות המלח. רמת צמצום במלח תלויה בבדיקות הדם שסביר להניח עושים לך לעתים קרובות, וההסברים והוראות אפשר כמובן מהדיאטנית שמטפלת בך באופן שוטף. לגבי הלחם, לפי מה שכתבת יש בו מלח. מאחר ואין לי קשר לאפיית לחמים, כדאי שתפנה עם השאלה למאפיית אנג’ל.

שאלה: מזה 6 שבועות אני בדיאטת הלחם, לאחר שקניתי את הספר ועשיתי לפי הכתוב. אני מרגיש טוב ואנרגטי וגם ירדתי במשקל אלא שהיציאות שלי הפכו ממש סיוט (עצירות), כשקודם הן היו סדירות. רופא המשפחה אמר לי להוסיף שומן לתפריט אבל זה לא עזר. אשמח לקבל עצה.הבת שלי שנמצאת בשירות צבאי (אוכלת שונה ממני כי היא מגיעה רק לשבת), גם היא סובלת מעצירות קשה יותר בעקבות הדיאטה.

תשובה: בדרך כלל הדיאטה דווקא מעודדת יציאות, אבל יש אנשים שבגלל הקטנה של כמות האוכל הכללית מפתחים עצירות. בדרך כלל אלה האנשים שיש להם נטייה לעצירות, אבל לא תמיד. דבר ראשון – לשתות 10-12 כוסות נוזלים ביום. דבר שני – להוסיף סיבים תזונתיים, אני ממליצה על בנה פייבר שקונים בכל בית מרקחת, כף 1 פעמיים-שלום ביום בכל סוג נוזל, חם או קר, לא משאיר שאריות, אין לו טעם וריח. מאחר וזה איננו תרופה משלשלת, תתחיל להרגיש את ההשפעה לאחר 2-3 ימים. עם שיפור ביציאות לא להפסיק, אלא רק להקטין את הכמות ל- 2 כפות ביום, אחר כך ל-1 כף ביום עד שמערכת העיכול תתרגל לצמצום בכמויות האוכל. דבר שלישי – אם העצירות מאוד משמעותית – לקחת כדור משלשל טבעי, שוב מבית המרקחת, או תכשיר מאלוה ברה, עד שיש שחרור, ולאחר מזה לקחת את בנה פייבר.

שאלה: דבר ראשון – תודה רבה!!! אני בת 18 כבר בערך 5 שנים שאני יודעת על הדיאטה שלך, שעשתה בי שינוי של ממש, ומדי פעם אני חוזרת אליה…היום התחלתי שוב את הדיאטה, אחרי תקופה של עלייה במשקל…ואני פשוט לא מפסיקה להיות רעבה!!! אני פוחדת לשבור את הדיאטה, ומצד שני-אני חוששת שאם אשאר רעבה אשבור את הדיאטה…

תשובה: כל עלייה במשקל אחרי שאת יורדת מקשה על ירידה הבאה עקב האטה בקצב חילוף החומרים. אני כותבת על זה הרבה בספרים שלי. באופן מעשי זה מתבטא בכך שעם הזמן, אם לא תשמרי על משקל סביר וקבוע – תשמיני יותר ויותר. בנוסף, עם הזמן, לאנשים עם נטייה להשמנה מתפתחת סוכר, סמויה בהתחלה וגלויה בהמשך, מה שמקשה עוד יותר על ירידה במשקל וגורם לרעב מתמיד. לדעתי את זקוקה בשלב זה להתייעצות אישית עם דיאטנית קלינית כדי לקבל דיאטה אישית המתאימה למצבך הנוכחי.

מלא/י את פרטייך בטופס ללא כל התחייבות מצדך ואנו נחזור עם פרטים מדויקים יותר אודות שיטות ההרזיה של אולגה רז.

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם רוצים לשאול עוד שאלות ולקבל תשובות, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.