עלייה בצריכת בשר אדום קשורה לסיכון מוגבר לחלות בסוכרת סוג 2

במחקר שהתפרסם לאחרונה בכתב העת המדעי JAMA  דווח שמבוגרים שהגבירו צריכה של בשר אדום במהלך 4 שנים היו בסיכון מוגבר לחלות בסוכרת סוג 2. המחקר כלל מאה חמישים אלף עובדים במערכת הבריאות בארצות הברית. הנבדקים מילאו שאלוני מזון ונדרשו לדווח אם וכאשר חלו במחלת סוכרת סוג 2. נמצא שנבדקים שהגבירו צריכה יומית של בשר אדום (כולל בשר בקר, כבש וחזיר) ב-1/2 מנה ליום במשך 4 שנים היו בסיכון גבוה יותר ב-48% לחלות בסוכרת סוג 2 לעומת אלו שלא הגבירו את צריכת הבשר שלהם. הקשר לא היה תלוי בעליה במשקל. בנוסף נמצא שהפחתת צריכת בשר אדום ב-1/2 מנה ליום הפחיתה בצורה משמעותית ב-14% סיכון לחלות בסוכרת סוג 2.

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב.

אם גם אתם רוצים לדעת עוד על איך לשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.