איך לבחור נקניקים ונקניקיות?

פסטרמה, סלמי, נקניק כפרי, עם או ללא דבש, עם או ללא טעמים מיוחדים – ישראלים מאוד אוהבים את הנקניקים הללו הן מבוגרים והן ילדים. איזה נקניק לבחור ומה לבדוק?  נקניק זה משהו שנטחן מראש ועושים ממנו מעין מאכל מעובד כמו סלמי וקבנוס אז אם בוחרים עדיף פסטרמה – זה לא כמו נקניק טחון אלא ממש רואים את הבשר. בנקיק סלמי יותר קלוריות כ-250 קלוריות ל-100 גרם ובפסטרמה יש כ-90 קלוריות שזה פחות ממחצית וזה הרוב מהשומן. פסטרמה כדאי לבחור עד 3% וסלמי זה עתיר מדי בשומן עדיף לוותר. גם אם הסלמי דקיק לא כדאי כי לא שמים רק אחד ומגיעים להרבה. בעיה נוספת בנקניקים זה כמות הנתרן (מלח), כדאי לבחור הכי דל שאפשר ויש הפרשים גדולים יכול לנוע בין 500 עד 1000 מ”ג. ואם אתם תוהים כמה לתת לילדים – רצוי לא יותר מפעמיים בשבוע.

צפו בד”ר אולגה רז בתוכנית “הכל כלול” בערוץ 10 עונה על השאלה – איזה נקניק לבחור?

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולאכול בריא, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.