סלט טופו וירקות

חומרים
300 גרם טופו
2 כפות רוטב סויה מהול ב-4 כפות מים
2 כפיות אבקת שום
½ כפית זנגביל טחון
½ כרוב קטן
200 גרם שעועית ירוקה (קפואה או משומרת)
½ סלסילת נבטים.
1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה
1. מסננים את הטופו וחותכים לקוביות. מחממים את רוטב הסויה המהול במים במחבת, מוסיפים את אבקת השום והזנגביל ומערבבים. מוסיפים את קוביות הטופו, מקפיצים במשך כמה דקות ומעבירים לקערה בכף מחוררת.
2. חותכים את הכרוב לרצועות. אם משתמשים בשעועית קפואה מפשירים במיקרוגל במשך כ-5 דקות. מוסיפים למחבת את הכרוב והשעועית ומקפיצים ברוטב שנותר כ-5 דקות. לבסוף מוסיפים את הנבטים ומקפיצים כ-2 דקות נוספות.
3. מעבירים את הירקות לקערת הטופו, מערבבים היטב ומתבלים בשמן שומשום.

• במקום הירקות שבמתכון אפשר להוסיף לטופו המוקפץ שקית של עלים ירוקים שטופים (מסוג “בייבי”) ולתבל לפי הטעם.

מתכון טעים ודל קלוריות; הטופו הוא מקור צמחי לחלבון, מכיל ויטמינים מקבוצה B, סידן, אשלגן, אבץ, פוטו-אסטרוגנים, המסייעים להגנת הגוף מסוגי סרטן שונים. כרוב הוא מקור מצוין לאשלגן ולוויטמין C שבהקפצה קצרת טווח אינו מתפרק בצורה מוגזמת, עשיר בסיבים תזונתיים ובפיטוכימיקלים המסייעים למלחמה בסוגי סרטן שונים.

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

אם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.