מתכון קציפת לימון

חומרים:

1/3 כוס מיץ לימון + מים עד ל- 1/2 כוס
קליפת לימון מגוררת
3 ביצים
2 כפות דיאטיפ
לקישוט:
עלי נענע
קליפת לימון או תפוז

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את הביצים. שמים את החלמונים בסיר קטן ומחממים תוך טריפה מעל סיר נוסף עם אדים. מוסיפים את מיץ הלימון המהול במים, מחצית מקליפת הלימון וכף דיאטיפ וטורפים היטב עד שמתחיל להסמיך. מסירים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.
  2. מקציפים את החלבונים עם כף דיאטיפ עד לקצף נוקשה מאוד. מערבב בעדינות עם תערובת החלמונים ויוצקים לקערות קטנות, מקשטים בקליפת לימון או בקליפת תפוז ועלי נענע. מגישים מיד.

בחזרה לרשימת מתכונים דיאטטים מבית אולגה רז
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

אם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.