מתכון פשטידת דלעת

 

מתכון זה דל קלוריות ומהווה מקור עשיר לבטא קרוטן, אנטי אוקסידנט הפעיל במניעת מחלות לב וסוגי סרטן, ואשלגן, החשוב לוויסות לחץ הדם, לפעילות תקינה של השרירים, כולל שריר הלב ועוד.

פרוסה גדולה של הפשטידה מחליפה סנדוויץ’

חומרים

500 גרם דלעת

2 שיני שום כתושות

3 כפות פירורי לחם

1 כף אבקת מרק בטעם עוף

½גביע אשל

1 ביצה

כמון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מעט שמן קנולה או זית

אופן ההכנה

  1. חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 2X2 ס”מ בערך. מכניסים למיקרוגל ומבשלים כ-5 דקות, עד שהדלעת מתרככת.
  2. מועכים למחית מהדלעת, מוסיפים את השום, פירורי הלחם, אבקת המרק, האשל והביצה.

מערבבים היטב, מתבלים ומערבבים שוב. משמנים תבנית פיירקס בשמן, משטחים בתוכה את העיסה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שמזהיב. אפשר לקשט בכמה אגוזי מלך. מתכון זה הוא דל קלוריות ומהווה מקור עשיר לבטא קרוטן, אנטי אוקסידנט הפעיל במניעת מחלות לב וסוגי סרטן, ואשלגן, החשוב לוויסות לחץ הדם, לפעילות תקינה של השרירים, כולל שריר הלב ועוד.

 

מקור המתכון : ספרה של אולגה רז “מרזים עם אולגה רז”

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
בחזרה לרשימת מתכונים דיאטטים מבית אולגה רז

אם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.

זה הזמן לנצל את כוחה של הקבוצה בשיתוף עם הידע הרב בשיטת אולגה רז. לרדתבמשקל בכיף ולעבור לאורח חיים בריא יותר. מלא/י את הטופס הבא ונחזור אליך לפרטיםנוספים ללא כל התחייבות מצדך.