4 כללי זהב כדי לעבור את חגי תשרי בלי לעלות במשקל

חודש ספטמבר שופע ארוחות חג ומפגשים עם משפחה וחברים שכוללים כמובן מזון עשיר ושתייה. בארוחת חג אופיינית ניתן לצרוך כ-2000 קלוריות וככל שהארוחה עשירה יותר – כך גם הערך הקלורי עולה. עם היציאה מהשגרה והפיתויים הרבים שבדרך רבים נוטים לעלות במשקל אך זה לא חייב להיות כך. במיוחד לקראת החגים אני מקדישה לכם 4 כללי זהב לא ליפול למלכודת הקלורית של החגים ולשמור על המשקל גם בתקופת החגים המאתגרת (ועל הדרך גם תחסכו כסף ואנרגיה) .

 

כלל זהב 1: תכננו את הקניות בסופר בצורה חכמה

  1. מארחים? תכננו את התפריט מראש ולפיו בנו רשימת מצרכים לקנייה. זכרו, שתמיד נשארים עודפי אוכל לשבועות שאתם רק מנסים להפתר מהם אז פשוט קנו פחות והכינו פחות
  2. היצמדו לרשימת הקניות שהכנתם לכם ואל תסטו ממנה בגלל מבצעים מפתים
  3. אל תלכו לקניות “על בטן ריקה” – אכלו משהו לפני היציאה מהבית
  4. אל תעמיסו הרים בעגלות – זכרו שלא את הכל באמת אתם צריכים ואל תקנו דברים מיותרים

כלל זהב 2: תכננו תפריט ארוחה בריא וטעים

  1. צמצמו שימוש בשמן, טיגון? במעט שמן ובעיקר מזונות חלבוניים ללא ציפוי פירורי לחם (עוף, דגים וכו’ ולא שניצל ותפוחי אדמה)
  2. הכינו מנות עשירות בירקות כמו סלטים, אנטיפסטי, מוקפצים, מרקים ופשטידות – טיפ למתארחים: הביאו עמכם מנה דיאטטית ובריאה. תאמינו לי שהמארחים שלכם ישמחו לקבל אותה ולכם יהיה משהו נוסף לאכול בהנאה
  3. אל תפריזו במנות בשריות – 1-2 סוגים זה מספיק והעדיפו בשרים רזים כמו דגים, עוף, הודו, בקר רזה (סינטה ופילה שמכילים כ-5% שומן) ולא בקר שמן (כמו אנטריקוט וצלעות), כבש, אווז וברווז שעשירים בשומן
  4. אל תפריזו במנות תוספת (אורז, פסטה, תפו”א וכו’) – 1-2 סוגים זה מספיק ונסו לא להפריז בתוספת שמן ותוספות עשירות כמו רוטב שמנת, שמן, אגוזים ופירות יבשים
  5. הגישו משקאות ללא סוכר כמו מים, סודה ומשקאות דיאט
  6. הכינו קינוחים בריאים יותר כמו מבחר מפירות העונה במקום עוגות ועוגיות

כלל זהב 3: הכינו והגישו מנות מסורתיות כהלכה

  1. תפוח דבש – פרסו את התפוח לפרוסות דקות והסתפקו בפרוסה אחת עם מעט דבש
  2. רימון – הגישו את את הגרגרים בקעריות קטנות וקחו כף אחת
  3. מנות דגים: גפילט פיש וחריימה – גפילט פיש לשומרי משקל ואיזון סוכר ניתן להכין עם ממתיק מלאכותי (אף אחד לא ישים לב!) וחריימה רק לא להפריז עם השמן
  4. סלטים מוכנים וכבד קצוץ  – סלטים מוכנים על בסיס מיונז או טחינה עלולים להיות עשירים מאוד בשומן. כבד עשיר בשומן וחומרי פירוק שונים שלא ממש היינו רוצים להכניס לגוף. אם רוצים אז רק טעימה.
  5. עוגת דבש – פרסו לפרוסות דקות או קוביות קטנות והסתפקו במנה אחת עם שתייה חמה

כלל זהב 4: הגיעו לשולחן החג ערוכים מראש

  1. אל תרעיבו את עצמכם ביום הארוחה והקפידו לאכול במהלך היום כל 3-4 שעות ואף אכלו משהו קטן לפני שיוצאים לארוחה כדי להגיע לארוחה רגועים ולא להתנפל על מה שמוגש
  2. מלאו את הצלחת פעם אחת. תוספת? רק מנות מירקות
  3. הקפידו לשתות במהלך הארוחה משקאות ללא סוכר כדי להגביר את תחושת השובע
  4. לבשו בגדים הדוקים – האם כבר יאותתו לכם כשאתם נסחפים האכילה
  5. בשלב העוגות בחרו מראש בעוגות שתרצו לטעום, שימו את כולן בצלחת ושאלו את עצמכם אם באמת תרצו לאכול את הכל ומה? בכל מקרה לא לנשנש וליישר עוגות בלי מחשבה

להנאתכם שני מתכונים לראש השנה שיוכלו לסייע לכם:

  • סלט כרוב מנצח
  • פשטידת ירקות טעימה במיוחד

סלט כרוב מנצח

רכיבים:

  • ראש כרוב קטן, חתוך לרצועות
  • רוטב:

–        1/3 כוס שמן קנולה

–        1/3 כוס חומץ בלסמי

–        1/3 כוס רוטב סויה

–        1-2 שקיקי ממתיק מלאכותי

אופן ההכנה:

  • מערבבים את רכיבי הרוטב ומוסיפים לכרוב החתוך

** רצוי להכין את הסלט מראש ולאחסן במקרר – הטעם משתבח עם הזמן

 פשטידת ירקות טעימה

רכיבים:

  • 1.5 ק”ג ירקות טריים/קפואים כמו ברוקולי, כרובית, בצל, קישואים, גזר, ירקות ירוקים, פטריות ועוד
  • 3 ביצים
  • 3 כפות שיבולת שועל (קוואקר)
  • 3 כפות אבקת מרק

אופן ההכנה:

  1. מאדים/מבשלים את הירקות עד ריכוך ומסננים היטב את המים
  2. מערבבים בקערה ביצים, קוואקר ואבקת מרק
  3. מערבבים את הירקות והתערובת ומעבירים לתבנית
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-35-40 דקות

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר עכשיו.