תפריט ללא גלוטן – בשיטת דיאטת הלחם

דגש: יש לאכול כל 3-4 שעות! ניתן להחליף את סדר הארוחות

ארוחה 1: כריך מ-2 פרוסות לחם קל ללא גלוטן או 3 פריכיות אורז/תירס+ שכבה דקה של ממרח לא ממותק + ירקות

ארוחה 2: כריך מ-2 פרוסות לחם קל ללא גלוטן או 3 פריכיות אורז/תירס+ שכבה דקה של ממרח לא ממותק + ירקות

 או מנה בשרית רזה בתוספת ירקות חופשי

 או ספל אורז בסמטי/קינואה/עדשים/שעועית/אפונה/כוסמת בתוספת ירקות חופשי

ארוחה 3: כריך מ-2 פרוסות לחם קל ללא גלוטן או 3 פריכיות אורז/תירס+ שכבה דקה של ממרח לא ממותק + ירקות

ארוחה 4: כריך מ-2 פרוסות לחם קל ללא גלוטן או 3 פריכיות אורז/תירס + ביצה בכל צורת הכנה או ½ קופסת טונה + ירקות

ארוחת ביניים: יוגורט או מעדן דיאט או  פרי

ארוחה 5: יוגורט עם 4 דגני בוקר ללא גלוטן

               או 2 פרוסות לחם קל ללא גלוטן/ 3 פריכיות אורז/תירס+ שכבה דקה של ממרח לא ממותק + ירקות

              או דייסת ממליגה

הערות:

  • ממרחים לדוגמא – טחינה, חומוס, גבינה לבנה עד 5% מכל סוג (כולל גבינה חלקה, קוטג’, בולגרית, פטה, ריקוטה וכו’), אבוקדו, מטבוחה, פסטרמה, איקרה, טונה, סרדינים וכדומה
  • ירקות – חופשי, מכל סוג, בכל צורת הכנה, עם ובין הארוחות (לא כולל תפו”א, בטטה, תירס, אפונה ואדממה) כולל: סלטים, מוקפצים, מרקים וכו’
  • מנות בשריות לדוגמא: עוף ללא עור, דגים, בקר רזה כמו סינטה או פילה, פירות ים, סושי – ללא תוספת פירורי לחם, ללא רטבים שמנים וללא שומן נגלה לעין
  • שמן – מומלץ להוסיף לתפריט 1-2 כפות שמן זית או קנולה לכל שימוש
  • נוזלים – כ-8-12 כוסות ליום. חשוב להרבות בצריכת נוזלים ללא סוכר כמו מים, קפה, תה ומשקאות דיאט ולהגביל את צריכת החלב ללא יותר מחצי כוס

** תפריט זה אינו מהווה תחליף להתייעצות עם דיאטנית קלינית. בכל מקרה של בעית בריאות יש להתייעץ תחילה עם דיאטנית קלינית לתזונה נכונה.

רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או תצרו איתנו קשר עכשיו.