תפריט על האש-בשיטת דיאטת הלחם

דגש: יש לאכול כל 3-4 שעות! ניתן להחליף את סדר הארוחות

ארוחה 1: 2 פרוסות לחם קל+שכבה דקה של ממרח לא ממותק (דוגמאות לממרחים – בהערות) +ירקות

ארוחה 2: יוגורט/פרי

ארוחה 3: בעל האש: עוף ללא עור/סטייק פילה/סינטה/חזה עוף*

+ סלט ירקות

+ סלטי כרוב שהוכנו במעט שמן או עם כמויונז, חמוצים

+ 2 כפות טחינה

*רצוי לבחור סוג אחד ממנות הבשר אך ניתן חד פעמי באירוע על האש לשלב מספר מנות(בתוספת ירקות בלבד!). כמו כן מומלץ להמנע מאיברים פנימיים(כבד/כבד אוז/לבבות..), צלעות כבש,סטייק אנטריקוט, נקניקיות ומהעור של העוף. במידה ורוצים לשלב ½ פיתה – להגביל את מנות הבשר בארוחה.

ארוחה 4: 1-2 פרוסות לחם קל+שכבה דקה של ממרח לא ממותק +ירקות

ארוחה 5: 1-2 פרוסות לחם קל+חביתה/ביצה קשה/ממרח לא ממותק + ירקות

הערות:

  • ממרחים לדוגמא – טחינה, חומוס, גבינה לבנה עד 5% מכל סוג (כולל גבינה חלקה, קוטג’, בולגרית, פטה, ריקוטה וכו’), אבוקדו, מטבוחה, פסטרמה, איקרה, טונה, סרדינים וכדומה
  • ירקות – חופשי, מכל סוג, בכל צורת הכנה, עם ובין הארוחות (לא כולל תפו”א, בטטה, תירס, אפונה ואדממה) כולל: סלטים, מוקפצים, מרקים וכו’
  • מנות בשריות לדוגמא: עוף ללא עור, דגים, בקר רזה כמו סינטה או פילה, פירות ים, סושי – ללא תוספת פירורי לחם, ללא רטבים שמנים וללא שומן נגלה לעין
  • שמן – מומלץ להוסיף לתפריט 1-2 כפות שמן זית או קנולה לכל שימוש
  • נוזלים – כ-8-12 כוסות ליום. חשוב להרבות בצריכת נוזלים ללא סוכר כמו מים, קפה, תה ומשקאות דיאט ולהגביל את צריכת החלב ללא יותר מחצי כוס

** תפריט זה אינו מהווה תחליף להתייעצות עם דיאטנית קלינית. בכל מקרה של בעית בריאות יש להתייעץ תחילה עם דיאטנית קלינית.

ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או תצרו איתנו קשר דרך האתר.